مردم از زمان های قدیم از زنجبیل در آشپزی و پزشکی استفاده می کردند. این یک درمان خانگی محبوب برای حالت تهوع، درد معده و سایر مشکلات سلامتی است. مردم معمولاً از زنجبیل تازه یا خشک در پخت و پز استفاده می کنند و برخی از مکمل های زنجبیل برای فواید سلامتی احتمالی خود استفاده می کنند. آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی موجود در زنجبیل ممکن است به پیشگیری یا درمان آرتریت، التهاب و انواع مختلف عفونت کمک کنند. محققان همچنین پتانسیل آن را برای کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و سایر مشکلات سلامتی مورد مطالعه قرار داده اند.
در این مقاله، در مورد فواید سلامتی احتمالی زنجبیل و تحقیقات پشت سر آنها بیشتر بدانید.
فواید زنجیل برای سلامتی
زنجبیل ممکن است دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و سایر خواص مفید باشد. در زیر برخی از کاربردهای دارویی احتمالی زنجبیل آورده شده است.
کاهش گاز و بهبود هضم
چندین مطالعه منبع معتبر تأثیرات زنجبیل را بر گازهایی که در طول هضم در دستگاه روده تشکیل میشوند، بررسی کردهاند. برخی تحقیقات نشان میدهد که آنزیمهای موجود در زنجبیل میتوانند به تجزیه و دفع این گاز در بدن کمک کنند و از هرگونه ناراحتی تسکین دهند. همچنین به نظر می رسد که زنجبیل دارای اثرات مفیدی بر روی آنزیم های تریپسین و لیپاز پانکراس است که برای هضم مهم هستند. علاوه بر این، زنجبیل ممکن است به افزایش حرکت از طریق دستگاه گوارش کمک کند، که نشان می دهد ممکن است یبوست را تسکین داده یا از آن جلوگیری کند.
رفع حالت تهوع
برخی تحقیقات نشان می دهد که زنجبیل می تواند به کاهش حالت تهوع صبحگاهی و تسکین حالت تهوع پس از درمان سرطان کمک کند. یک مطالعه کوچک منبع معتبر در سال 2010 اثرات مکملهای پودر ریشه زنجبیل را بر حالت تهوع در 60 کودک و بزرگسال جوانی که تحت شیمیدرمانی قرار گرفته بودند، بررسی کرد. تجزیه و تحلیل نشان داد که این مکمل منجر به کاهش حالت تهوع در اکثر افرادی که آن را مصرف کردند، شد.
نویسندگان یک مطالعه مروری در سال 2011 به نتایج مشابهی رسیدند. آنها گزارش دادند که مصرف روزانه 1500 میلی گرم (میلی گرم) عصاره زنجبیل به کاهش علائم تهوع کمک می کند. آنها همچنین خواستار مطالعات بیشتر بر روی انسان برای درک کامل اثرات زنجبیل بر حالت تهوع و سایر مشکلات گوارشی شدند.
کاهش سرماخوردگی یا آنفولانزا
بسیاری از مردم از زنجبیل برای کمک به بهبودی پس از سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده می کنند. با این حال، شواهدی که از این درمان حمایت میکنند، بیشتر حکایتی هستند. در سال 2013، محققان به بررسی اثرات زنجبیل تازه و خشک بر روی یک ویروس تنفسی در سلول های انسانی پرداختند. نتایج نشان داد که زنجبیل تازه ممکن است به محافظت از سیستم تنفسی کمک کند، در حالی که زنجبیل خشک تاثیر مشابهی نداشت.
همچنین در سال 2013، یک منبع مورد اعتماد مطالعه کوچکی شروع به بررسی محبوبیت داروهای گیاهی به عنوان درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا کرد. پس از نظرسنجی از 300 مشتری داروخانه در دو مکان مختلف، محققان به این نتیجه رسیدند که 69 درصد از افراد مورد نظر از داروهای گیاهی استفاده میکنند و اکثر این گروه آن را مؤثر میدانند. با این حال، در حالی که زنجبیل یکی از محبوب ترین مواد تشکیل دهنده در این درمان ها بود، برخی از شرکت کنندگان ممکن است از آن استفاده نکرده باشند.
تسکین درد
محققان پشت یک مطالعه کوچک که شامل 74 داوطلب بود، دریافتند که دوز روزانه 2 گرم (گرم) زنجبیل خام یا گرم شده، درد عضلانی ناشی از ورزش را تا حدود 25 درصد کاهش می دهد. در همین حال، یک بررسی در سال 2016 از مطالعات به این نتیجه رسید که زنجبیل ممکن است به کاهش دیسمنوره کمک کند - درد درست قبل یا در طول قاعدگی. با این حال، نویسندگان اذعان می کنند که مطالعات وارد شده اغلب کوچک یا با کیفیت پایین بودند.
کاهش التهاب
گروهی از محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف خوراکی زنجبیل برای درمان التهاب ناشی از استئوآرتریت «معمولاً مؤثر و نسبتاً ایمن» است. با این حال، آنها خاطرنشان کردند که مطالعاتی که در متاآنالیز آنها گنجانده شده اند، کوچک بوده و ممکن است جمعیت عمومی را نشان ندهند.
در همین حال، بررسی 16 کارآزمایی بالینی در سال 2017 نشان داد که خواص فیتوشیمیایی زنجبیل ممکن است با التهاب مقابله کند. این نویسندگان همچنین خواستار تحقیقات بیشتر در مورد مؤثرترین دوزها و انواع عصاره زنجبیل شدند.
حمایت از سلامت قلب و عروق
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد عصاره زنجبیل ممکن است به بیماری های قلبی عروقی کمک کند. به عنوان مثال، یک بررسی نشان داد که دوز 5 گرم یا بیشتر می تواند فعالیت ضد پلاکتی مفید و قابل توجهی ایجاد کند.
نویسندگان اذعان دارند که بسیاری از تحقیقاتی که در تجزیه و تحلیل آنها گنجانده شده است شرکت کنندگان انسانی را شامل نمی شود یا اینکه تعداد شرکت کنندگان برای اطمینان از نتایج قابل اعتماد بسیار کم بوده است. با این حال، آنها پیشنهاد میکنند که با تحقیقات بیشتر، زنجبیل میتواند یک شکل بیخطر برای درمان بیماریهای قلبی عروقی باشد.
در همین حال، یک مطالعه کوچک منبع معتبر نشان داد که عصاره زنجبیل به کاهش بروز ناهنجاریهای قلبی در موشهای مبتلا به دیابت کمک میکند. نویسندگان خاطرنشان کردند که این کاهش ممکن است تا حدی ناشی از خواص آنتی اکسیدانی عصاره باشد.
کاهش خطر سرطان
زنجبیل پروتئین یا سایر مواد مغذی را تامین نمی کند، اما منبع عالی آنتی اکسیدان است. مطالعات منبع معتبر نشان داده اند که به همین دلیل، زنجبیل می تواند انواع مختلف استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. استرس اکسیداتیو زمانی اتفاق میافتد که منبع معتبر رادیکالهای آزاد زیادی در بدن انباشته شوند. رادیکال های آزاد مواد سمی هستند که توسط متابولیسم و سایر عوامل تولید می شوند.
بدن باید رادیکال های آزاد را از بین ببرد تا از ایجاد آسیب سلولی که می تواند منجر به طیف وسیعی از بیماری ها از جمله سرطان شود، جلوگیری کند. آنتی اکسیدان های غذایی به بدن کمک می کنند تا از شر رادیکال های آزاد خلاص شود.
در یک کارآزمایی در سال 2013، محققان به 20 شرکت کننده 2 گرم زنجبیل یا دارونما به مدت 28 روز دادند. همه شرکت کنندگان در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان کولورکتال بودند. نمونهبرداریها نشان داد شرکتکنندگانی که زنجبیل مصرف کرده بودند، تغییرات منفی کمتری در بافت سالم روده بزرگ داشتند. این گروه همچنین دارای کاهش تکثیر سلولی بود. یافته ها نشان می دهد که زنجبیل می تواند در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش داشته باشد.
ارزش غذایی زنجبیل
زنجبیل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است، اما ویتامین، مواد معدنی یا کالری زیادی ندارد. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، 2 قاشق چایخوری زنجبیل تنها 4 کالری دارد منبع مورد اعتماد. این مقدار مقدار قابل توجهی از هیچ ماده مغذی را فراهم نمی کند.
اثرت جانبی زنجبیل
سازمان غذا و دارو (FDA) زنجبیل را برای گنجاندن در رژیم غذایی بی خطر می داند، اما استفاده از آن را به عنوان دارو یا مکمل تضمین یا تنظیم نمی کند. محققان بسیاری از ترکیبات موجود در زنجبیل را بررسی نکرده اند. همچنین، شواهد علمی از برخی ادعاها در مورد خواص درمانی زنجبیل پشتیبانی نمی کند. قبل از افزودن زنجبیل بیشتر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل زنجبیل، با یک پزشک مشورت کنید. یک مکمل ممکن است با داروها تداخل داشته باشد یا باعث عوارض سلامتی دیگری شود.
برخی تحقیقات نشان می دهد که زنجبیل ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و درد را از جمله فواید دیگر کاهش دهد. با این حال، مطالعات اغلب از دوزهای بالایی از عصاره استفاده می کنند - ممکن است فرد با افزودن زنجبیل به رژیم غذایی خود اثرات مثبتی بر سلامتی نداشته باشد.
همچنین، مطالعاتی که به بررسی فواید سلامتی زنجبیل پرداخته اند، اغلب کوچک یا بی نتیجه بوده اند. درک کامل اثرات و ایمنی مکمل های زنجبیل به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
سوال:
آیا مصرف زنجبیل در دوران بارداری بی خطر است؟
پاسخ:
یک منبع معتبر متاآنالیز نشان داده است که زنجبیل راهی ایمن برای مدیریت حالت تهوع در دوران بارداری است. به نظر نمی رسد خطر از دست دادن بارداری یا علائمی مانند سوزش سر دل یا خستگی را افزایش دهد. هدف مصرف کمتر از 1500 میلی گرم عصاره زنجبیل در روز باشد. زنجبیل به صورت چای یا آب نبات های جویدنی یا سفت نیز موجود است.
آنچه در مورد زنجبیل برای اسهال باید بدانید
زنجبیل یک درمان طبیعی شناخته شده برای اسهال است. می تواند به درمان برخی از علل اسهال و تسکین علائم گوارشی کمک کند. آماده سازی های محبوبی که می توانند به عنوان درمان های خانگی استفاده شوند عبارتند از چای زنجبیل و دمنوش زنجبیل.
تحقیقات به طور فزاینده ای به ارزش زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی اسهال اشاره می کند. پزشکان گیاهی مدتهاست که از زنجبیل برای جلوگیری از اسپاسم عضلانی استفاده میکنند. این خاصیت زنجبیل می تواند دفعات اصرار برای اجابت مزاج را کاهش دهد و درد اسهال را کاهش دهد. پزشکان غربی اکنون به نقش زنجبیل در پیشگیری از مشکلات گوارشی، از جمله تهوع صبحگاهی، اسهال، نفخ، گاز معده و حالت تهوع علاقه مند هستند.
حقایقی در مورد زنجبیل برای اسهال:
زنجبیل سرشار از انواع مواد شیمیایی مفید گیاهی به نام فیتوکمیکال است.
زنجبیل ممکن است سایر مشکلات گوارشی مانند مسمومیت غذایی را نیز تسکین دهد.
بعید است که زنجبیل عوارض جانبی جدی ایجاد کند.
رابطه زنجبیل و اسهال
فواید ضد اسهال زنجبیل احتمالاً از مواد شیمیایی گیاهی ناشی می شود. محققان، پزشکان کل نگر و پزشکان مختلف راه هایی را پیشنهاد کرده اند که زنجبیل می تواند به اسهال کمک کند. آنها عبارتند از:
یک مطالعه در سال 2017 تلاش کرد تا ارزیابی کند که زنجبیل در چه دوزی برای خرگوشها و موشها سمی میشود. بالاترین دوزی که حیوانات دریافت کردند 5000 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم (میلی گرم بر کیلوگرم) وزن بدن بود، اما هیچ یک از حیوانات نمرد یا عوارض جانبی جدی را تجربه نکردند. در حالی که تحقیقات روی حیوانات همیشه برای انسان قابل اجرا نیست، این مطالعه شواهد اولیه ای را ارائه می دهد که زنجبیل ممکن است بی خطر باشد.
چه مقدار زنجبیل در روز بخوریم؟
بهترین راه برای مصرف زنجبیل به شکل طبیعی آن است. مصرف مکملهای زنجبیل فرآوریشده ممکن است خطری ایجاد کند، زیرا ممکن است برخی مکملها آلوده، ناسازگار یا با کیفیت پایین باشند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مکملهای زنجبیل را تایید نمیکند و هیچ مصرف توصیه شده روزانه به طور گسترده پذیرفته نشده است. با این حال، بیشتر منابع به افراد توصیه می کنند که بیش از 4 گرم (گرم) زنجبیل در روز مصرف نکنند. زنان باردار یا شیرده باید قبل از تکمیل رژیم غذایی خود با زنجبیل با پزشک مشورت کنند.
سعی کنید با 1 گرم یا کمتر در روز شروع کنید، سپس به تدریج دوز را افزایش دهید. علائم را به دقت کنترل کنید و عوارض جانبی را بررسی کنید. مانند هر مکمل دیگری، ایمن ترین گزینه استفاده از کمترین دوز موثر است. بنابراین اگر اسهال با 0.5 گرم زنجبیل برطرف شد، نیازی به افزایش دوز نیست.
سایر فواید زنجبیل برای دستگاه گوارش
زنجبیل ممکن است بیشتر از تسکین اسهال باشد. مطالعات نشان داده اند که زنجبیل می تواند مشکلات گوارشی را برطرف کند، از جمله:
آیا برای اسهال یا IBS باید زنجبیل بخورید؟
زنجبیل بی خطر و قابل تحمل است، به این معنی که استفاده از آن برای درد معده یا اسهال خطرات کمی دارد. حتی مطالعاتی که از استفاده از زنجبیل برای درمان درد معده پشتیبانی نمیکنند، عوارض جانبی کمی پیدا کردهاند یا اصلاً هیچ تأثیری ندارند. تحقیقات از استفاده از زنجبیل برای درمان IBS پشتیبانی نمی کند. با این حال، یک مطالعه در سال 2014 در مورد زنجبیل برای IBS، عوارض جانبی منفی بیشتری را با دارونما نسبت به زنجبیل نشان داد.
چه زمانی از زنجبیل برای اسهال استفاده نکنید
مانند تمام داروهای طبیعی، زنجبیل درمان کننده مشکلات گوارشی نیست و جایگزینی برای درمان پزشکی نیست. اسهال شدید می تواند باعث کم آبی بدن شود. اسهال شدید ممکن است نشانه یک وضعیت پزشکی درمان نشده باشد و در کودکان کشنده باشد. افرادی که اسهال شدید را تجربه می کنند که بیش از چند روز طول می کشد باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشند.
زنجبیل تازه یا زنجبیل آماده؟
زنجبیل را میتوان به روشهای مختلفی از جمله پودر و آبگیری تهیه کرد. ممکن است نتایج برخی از مطالعات متفاوت باشد زیرا محققان از آماده سازی های مختلف زنجبیل استفاده کردند. به عنوان مثال، یک گروه تحقیقاتی از زنجبیل مخلوط با مواد دیگر مانند عسل استفاده کرد.
از آنجایی که محققان مطالعاتی را انجام نداده اند که در آن همه آنها از یک ترکیب زنجبیل استفاده کنند، هیچ مدرکی وجود ندارد که از یک نوع زنجبیل نسبت به نوع دیگر حمایت کند. هر کسی که زنجبیل را به عنوان درمانی برای اسهال در نظر می گیرد، باید آماده سازی های مختلف را امتحان کند تا یکی از آنها موثر باشد.
یک راه محبوب و سالم برای مصرف زنجبیل، نوشیدن چای زنجبیل است. چای زنجبیل را می توان به راحتی در خانه با دم دادن 1 یا 2 قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده، خرد شده یا آب جوش در آب جوش تهیه کرد. بگذارید چند دقیقه یا بیشتر دم بکشد و در صورت لزوم صاف کنید. لیمو یا عسل را می توان بنا به ذائقه اضافه کرد. چای کیسه ای زنجبیل نیز به طور گسترده ای در دسترس است.
زنجبیل را همچنین می توان در اسموتی خرد کرد، به عنوان چاشنی کم مصرف کرد یا حتی به تنهایی مصرف کرد. این طعم قوی دارد، که ممکن است برخی افراد آن را بی نظیر بدانند، بنابراین وقتی با چیز دیگری مخلوط می شود، خوش طعم تر است. قند و سایر مواد موجود در زنجبیل ممکن است معده را تحریک کرده و قند خون را افزایش دهد. بنابراین از استفاده از زنجبیل به عنوان منبع زنجبیل خودداری کنید.
برخی از افراد احساس سوزش در دهان یا بینی را گزارش می کنند. زنجبیل می تواند غشاهای مخاطی را تحریک کند، بنابراین پس از تهیه زنجبیل و قبل از دست زدن به صورت، دست ها را بشویید. افراد با سابقه آلرژی غذایی، زنان باردار و شیرده و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید قبل از مصرف مکمل های زنجبیل یا زنجبیل با پزشک مشورت کنند.
خلاصه
زنجبیل یک درمان خانگی بی خطر است که بعید است عوارض جانبی جدی ایجاد کند. هزاران سال است که از آن در طب سنتی استفاده می شود، اغلب همراه با چیزهای دیگری مانند عسل یا سیر. یک پزشک ماهر در طب گیاهی ممکن است در تعیین دوز مناسب زنجبیل مفید باشد. یک پزشک همچنین می تواند به درک علت اسهال کمک کند و تصمیم بگیرد که آیا به درمان پزشکی نیاز دارد یا خیر. اگر زنجبیل علائم را بدتر کرد یا اسهال بیش از چند روز طول کشید، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
منبع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/265990
ادویه فلافل 70 گرمی
چای ماسالا (ادویه چای) 100 گرم
ادویه کاری 100 گرم
ادویه چیکن عربی 100 گرم
پودر سیر 80 گرمی
پودر رزماری 50 گرمی
ادویه استیک 100 گرم
ادویه کتلت 65 گرمی
پودر آویشن 30 گرمی
دارچین 100 گرم
ادویه مرغ 100 گرم
ادویه زعتر مراکشی 80 گرمی